Hiustyypit

Täältä löydät kuvailut eri hiustyypeistä ja olosuhteista. Kun tunnistat itsesi tai tilanteesi näistä kuvailuista, sinun on helppo löytää itsellesi / tilanteeseen sopivia tuotteita.

Ecolivia-ekologiset-hiustenhoitotuotteet O'right

Hennot hiukset

Hennot hiukset ovat aika tyypilliset suomalaiset: hiuksia on määrällisesti paljon, mutta ne ovat hennot ja lasimaisen liukkaat. Takkuuntuu helposti ja hento hius lentää pienimmänkin tuulenpuuskan voimasta kaikkiin ilmansuuntiin. Kuulostaako tutulta?
Hentojen hiusten tuotteet >>

Kuivat hiukset

Kuivankarheat hiukset voivat olla kuohkeudessaan rakastettavat, joskin itsepäiset kutrit. Hiukset katkeavat helposti ja etenkin latvat menevät herkästi huonoon kuntoon, hiusten seasta voi löytyä usein ihmeellisiä takkuja.
Kuivien hiusten tuotteet >> 

Vaurioituneet hiukset

Hiukset hapsottavat, ovat katkeilleet ja kiillottomat. Vaurioituneet hiukset ovat yleinen ongelma kun hiuksia käsitellään paljon, etenkin pitkähiuksisilla. Vahingoittuneita hiuksia voi olla hankala käsitellä ja saada näyttämään hyvältä. 
Vaurioituneiden hiusten tuotteet >>

Kiharat

Hiuksen kiharatyyppi määräytyy sen mukaan, minkä muotoinen on päänahassa oleva hiustuppi, josta hius kasvaa. Mitä ovaalimpi hiustuppi, sitä kiharampi hius. Hius voi taipua, tehdä kurvin tai kääntyä itsensä ympäri spiraaleiksi. Mitä kiharammat hiukset ovat, sitä enemmän  ne vaativat yleensä kosteutusta. 
Tuotteet kiharoille hiuksille >>

Normaalit

Hiuksien kosteustasapaino on normaali (eli hyvä), hiuksia on paljon ja ne ovat normaali paksuisia. Hiussuomut ovat kiinni. Eivät vaadi luonnostaan erityisiä hoitomenetelmiä. 
Normaalien hiusten pesu ja hoito ei ole niin tarkkaa. Lemppari shampoota ja hoitoainetta voi etsiä melko vapaasti.
Tuotteet normaaleille hiuksille >>

Värjätyt hiukset

Värjäys on käsittely, joka rasittaa hiusta ja värjätyistä hiuksista kannattaa pitää hyvää huolta, jos haluaa sävyn pysyvän kauemmin. Vaalennetut hiukset eivät menetä väriä, mutta vaalennus on hiuksille kova rasite, joka vaatii erityistä hiustenhoitoa.
Värjättyjen hiusten tuotteet >>
Vaalennettujen hiusten tuotteet >>

Rasvoittuvat hiukset

Talineritystä säätelevät pääosin perintötekijät. Noin kolmasosalla suomalaisista talia erittyy päänahasta liikaa. Bakteerit ja hiivat muuttavat talin juoksevampaan muotoon ja tukka rasvoittuu nopeasti. Päivittäinen hiustenpesu poistaa talia ja vähentää hiivaa.
Tuotteet rasvoittuvalle päänahalle >>

Hilse

Hilse on iholta irronnutta kuollutta solukkoa. Lievä hilseily ei ole sairaus, mutta se kertoo, ettei hiuspohja voi hyvin. Useimmilla hilse on kuivaa ja hienoa, näkyy  tummissa vaatteissa olkapäillä. Hilseen yleisin aiheuttaja on hiivasieni ja tärkein hoito on päivittäinen pesu.
Tuotteet hilseilevälle päänahalle >>

Päänahan ongelmat

Kutinaa, ärsytystä, punoitusta, hilseilyä, kun päänahka oireilee, syynä voi olla liian rasvainen tai kuiva iho. Yleisimmin ongelman takana on hiivasieni ja silloin tärkein hoito on aina sama: päivittäinen pesu ja hoito oikeilla tuotteilla. Jos  oireet eivät lopu itsehoidosta huolimatta, kannattaa aina käydä lääkärissä.
Tuotteet päänahan ongelmiin >>

Hiustenlähtö

Päänahasta irtoaa päivittäin noin 50–100 kasvusyklinsä päähän tullutta hiusta. Pesun yhteydessä hiuksia voi irrota jopa 250. Hiusten elinkaari on häiriintynyt, jos hiuksia irtoaa tätä enemmän. Mikäli epäilet kärsiväsi hiustenlähdöstä, tee tukistuskoe: ota pieni tukko hiuksia peukalon ja etusormen väliin ja nykäise lempeästi. Toista tukistustesti ohimoilla, otsalla, päälaella ja takaraivolla. Jos hiuksia irtoaa viisi tai enemmän, epäilysi on voinut osua oikeaan.
Tuotteet hiustenlähtöön >>

(Hiustenlähdön syitä voi olla monia, mutta sairaudesta johtuvaan hiustenlähtöön auttaa vain itse sairauden hoitaminen.)

Talvi

Kylmänkuiva talvi-ilma on haaste iholle ja hiuksille. Talvella hiukset voivat olla kuivat ja sähköiset. Talviaika voi vaatia enemmän panostusta hiustenhoitoon.
Tuotteita talveen >>

Kesä

Kesällä hiuksiin kohdistuu auringonsäteitä enemmän kun talvella, joten hius on kovimmalla uv-säteiden ja lämmön altistuksella. Myös hiuspohja on altis palamiselle, jos sitä ei suojata.
Tuotteita kesään >>